Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام امیراحمدیان کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ابراز علاقه ژاپن به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار، گفت: ابراز علاقه توکیو به سرمایه‌گذاری در بندر شهید بهشتی موضوع خوبی است. پیش از این و در زمینه هایی که آمریکا نسبت به تشدید تحریم‌ها علیه ایران مبادرت کرده، واشنگتن پروژه چابهار را برای هندوستان مستثنی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ژاپن در نظر دارد از این فرمول بهره گرفته و با ایران در توسعه چابهار همکاری کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: هندوستان در کنار ایالات متحده، انگلیس و آلمان با افغانستان قرارداد همکاری استراتژیک دارد و دهلی‌نو تلاش می‌کند از مسیر ایران در چارچوب همکاری‌های اقتصادی به صادرات کالا به افغانستان اقدام کند. کابل و واشنگتن نیز همکار استراتژیک یکدیگرند که موجب می‌شود آمریکا برای تسهیل در تجارت خارجی افغانستان از طریق بندر چابهار، این بندر را از شمول تحریم‌ها مستثنی کند.

زمینه‌های سرمایه‌گذاری مناسب برای توکیو در چابهار وجود دارد

امیر احمدیان با بیان اینکه اگر ژاپن علاقه‌مند حضور در بندر چابهار باشد، زمینه‌های سرمایه‌گذاری مناسبی برای توکیو وجود دارد، اظهار داشت: ژاپن در قالب کنفرانس «بن -۱» و «بن -۲» تعهداتی نسبت به بازسازی و کمک به افغانستان داده که می‌تواند در قالب حضور در بندر چابهار نسبت به اجرای این تعهدات عمل کند.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوان به طور کامل از ظرفیت چابهار استفاده کرد، در ایران لازم است تمامی ظرفیت‌های حقوقی و روندهای اداری برای سرمایه گذاری خارجی فراهم و در راستای توسعه این بندر به خدمت گرفته شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه بندر چابهار و منطقه آزاد نیازمند مدیریت کارآمد و یکپارچه است، افزود: در این حوزه باید روان‌سازی فعالیت اقتصادی و به‌ویژه واردات و صادرات و نیز اتخاذ سیاست تک صدایی در زمینه اداره چابهار ایجاد شود تا بتوانیم شاهد حضور موفق و پربار هند و ژاپن باشیم.

ژاپن می‌تواند به توسعه اقتصادی ایران کمک کند

امیر احمدیان بیان کرد: حضور ژاپن در چابهار و سرمایه‌گذاری در این پروژه می‌تواند بخشی از گره‌های موجود در این منطقه از قبیل بیکاری و فقر را برطرف کرده و به برقراری امنیت و ثبات کمک کند. به‌ویژه آنکه در ساحل مکران که منطقه محروم ایران در ساحل دریای عمان است، ژاپن می تواند کمک های شایانی برای توسعه اقتصادی ایران داشته باشد.

وی اضافه کرد: دولت ایران لازم است در زمینه همکاری با چین در ابتکار «کمربند و راه» با احتیاط عمل کند زیرا در اقیانوس هند، چین به دنبال دربرگیری دریایی علیه هند است و به سخنی دیگر دو ابر قدرت آسیایی با هم درگیر هستند و نزدیکی استراتژیک به هر یک می تواند به مثابه یار کشی استراتژیک بدل شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در این فضا ایران می تواند برای جلب همکاری و واردات تکنولوژی از کشورهای پیشرفته‌ای مانند ژاپن استفاده کند.

امیراحمدیان تصریح کرد: ایران به شرطی که بتواند یک بی‌طرفی استراتژیک در منطقه ایجاد کند و به سمت همکاری‌های اقتصادی میان کشورهایی چون هند، چین و ژاپن برود، می‌تواند دست به یک توازن زده و به‌عنوان برنده‌ای در این رقابت محسوب شود.

وی تاکید کرد: ایران باید بتواند از فضای موجود در رقابت میان کشورهایی چون هند، چین و ژاپن استفاده کرده و با حرکت به سمت دهلی‌نو و توکیو از منافع اقتصادی همکاری با این دو کشور بهره ببرد.

تحلیلگر مسائل سیاست بین‌الملل گفت: ژاپن کشوری با تکنولوژی بالا است که خود تولید کننده و صادر کننده فناوری‌های های تک است. فرصت همکاری با ژاپن برای ما بسیار مناسب است و می‌توانیم از این کشور برای انتقال تکنولوژی بهره ببریم.

ژاپن شریک خوب ایران است

امیراحمدیان با بیان اینکه ما نیازمند جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم، اظهار داشت: جلب و جذب کشورهای ثروتمندی همچون ژاپن می تواند به جلب دیگر کشورهای در جهت سرمایه‌گذاری در ایران منجر شود. ژاپن به‌عنوان عضوی از بلوک جی -۷ که از قضا دارای اهداف استعمارگری نیز نیست، می‌تواند در همکاری‌های اقتصادی شریک خوبی برای ایران باشد.

وی تاکید کرد: ژاپن هم کشوری قدرتمند بوده و هم دارای تکنولوژی و ثروت است و حضور این کشور در پروژه‌های مشترک می‌تواند به توسعه کشورمان، به خصوص مناطق ساحلی مکران منجر شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به ارسال ناوگروه ژاپن به دریای عمان، افزود: اگر ایران بتواند به ژاپن تضمیمن بدهد که می‌تواند امنیت عبور انرژی را تامین کند، زمینه همکاری خوبی میان تهران و توکیو فراهم می‌شود و این پیشنهاد خوبی بوده که رئیس جمهور در سفر خود به ژاپن مطرح شده است.

امیر احمدیان با بیان اینکه ایران با داشتن منابع قابل توجه ذخایر گاز طبیعی، مورد توجه اروپاست، گفت: ایران فاقد سرمایه و تکنولوژی مورد نظر است و این کمبودها در بخش‌هایی چند می تواند از سوی کشورهایی چون ژاپن، هند و چین مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 4806005 محسن احدی

منبع: مهر

کلیدواژه: دریای عمان بندر شهید بهشتی بندر چابهار مجلس شورای اسلامی محمدجواد ظریف مجلس شورای نگهبان حسن روحانی علی لاریجانی محمد جواد ظریف هیئت دولت ایران وزارت کشور ایالات متحده آمریکا حجت الاسلام حسن روحانی قانون مجازات اسلامی اسحاق جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۹۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بر نگاه ویژه مقامات عالی کشورمان‌ به توسعه همکاری با آفریقا و کمک به خودکفایی کشورهای آفریقایی در برخی عرصه‌ها تاکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان در یکی از آخرین دیدارها و رایزنی های خود در بانجول و در حاشیه اجلاس سران همکاری اسلامی با مامادو تانگارا وزیر امور خارجه گامبیا دیدار و‌ گفتگو کرد.

پیشنهادهای ایران به سازمان همکاری اسلامی درباره غزهامیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان است

امیرعبداللهیان با اشاره به ابلاغ سلام‌های دکتر رئیسی به همتای گامبیایی در مراسم افتتاحیه اجلاس سران اسلامی،  برگزاری و‌ مدیریت موفق اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی را به همتای خود و دولت و‌ مردم گامبیا تبریک گفت.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین ابراز امیداری کرد نتایج اجلاس بانجول برای امت اسلامی سودمند و ثمربخش باشد.

وزیر خارجه گامبیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با همتای ایرانی، به‌خاطرات خوب خود از سفرش به تهران و اصفهان و مشاهده ظرفیت های گسترده ایران در عرصه های مختلف علم و فناوری و دانشگاهی اشاره و تاکید کرد ما ایرانیان را به شجاعت شان می شناسیم.

وی ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور و مشارکت فعال کشورمان در اجلاس بانجول تاکید کرد: ما خواستار دوستی و همکاری با کشورهای بزرگ اسلامی از جمله ایران هستیم.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در دیدار با عبدالله جوپ وزیر امور خارجه کشور مالی نیز در خصوص آخرین وضعیت روند توسعه و گسترش روابط بین تهران و باماکو گفتگو و تبادل نظر کرد.

وی با ابراز خرسندی از سفرش  به مالی و مذاکرات و توافق های صورت گرفته تاکید کرد ما از  پیشرفت روابط مثبت بین دو کشور خرسندیم.

 امیرعبداللهیان با اشاره به نگاه ویژه مقامات عالی کشورمان‌ به توسعه همکاری با آفریقا و کمک به خودکفایی کشورهای آفریقایی در برخی عرصه ها، بر آمادگی کشورمان برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک همکاری ها و توسعه روابط دو کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه مالی نیز با اشاره به موضع کشورش در ابراز همبستگی با کشورمان در پی حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق  تاکید کرد: مالی این اقدام تروریستی علیه کشور برادر و دوست ایران را محکوم می کند و واکنش خوب و به جا و روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می کنیم.

وی بر تعهد، جدیت و اقدامات عملی مالی برای توسعه و تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.

عبدالله جوپ برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه اکسپو 2024 تهران و دومین نشست ایران و آفریقا را تبریک گفت.

دیگر خبرها

  • ایران عملکرد جنگ‌افزارهایش را مقابل سلاح‌های آمریکایی ارزیابی می‌کند!
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان
  • امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • جوی آرام در اکثر نقاط کشور
  • سامانه بارشی جدید در راه کشور
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!